״כשאני אופה במטבח אני בעולם אחר״
מערכת FASHANGA | תאריך 11.07.21 | קינוחים | עוגות | LIOR CAKES
הכירו את ליאור אלפסי, בת 16 לומדת בתיכון בעיר כפר סבא. השנה פתחה עסק ביתי לקינוחים ועוגות מעוצבות. ״העסק שלי זה החיים שלי״ מספרת ליאור.

האינסטגרם של ליאור >> https://www.instagram.com/lior__cakes1/
״אפייה זה כמו משחק״
בהתחלה, ליאור נכנסה לעולם האפייה בתור תחביב, ובמשך הזמן הבינה שהיא רוצה לקחת את זה צעד קדימה. החלה לצפות בתוכניות אפייה ולקחה השראה מקינוחים שראתה ברשתות. ״עם הזמן למדתי עוד ועוד על עולם האפייה וגיליתי דברים חדשים. הבנתי שאפייה זה כמו משחק, אני יכולה לעשות את הקינוחים והעוגות שלי בכל מיני וריאציות ולשחק עם העיצוב שלהם. כשאני אופה במטבח אני בעולם אחר ואופה באהבה, אני מתנתקת מהכל וכל כולי בתוך העשייה״.
כבר מגיל קטן האפייה עניינה את ליאור. זה התחיל בזה שהייתה מצטרפת לאמה כשהייתה מכינה קינוחים לבית, ״בימי הולדת שהיינו חוגגים במשפחה, התחלתי להכין לכולם עוגות וקינוחים, אין ספק שזה אתגר אותי להכין עוגות שונות, מגוונות והכי חשוב שגם טעימות״. בנקודה הזו הבינה שהיא אוהבת לעסוק בזה ורוצה להתחיל להתפתח וללמוד יותר על התחום.
האינסטגרם של ליאור >> https://www.instagram.com/lior__cakes1/

״ככל שהתבגרתי יותר ויותר התחלתי להתמקצע בתחום וכל הזמן לגלות דברים חדשים על עולם האפייה. האנשים הסובבים אותי ראו כמה רצינית אני לגבי זה ודחפו אותי לפתוח עסק. עם הזמן החלטתי ללכת על זה״.
״למדתי לנצל את הזמן בקורונה לדברים שמעניינים אותי״
״החצי שנה לאחר תקופת הקורונה הייתה לא קלה, בכל זאת תלמידת תיכון שעלתה לתיכון חדש. אך התקופה הזאת נתנה לי גם הזדמנות לפנות יותר זמן ללמוד על עולם האפייה. התקופה הארוכה בבית גרמה לי לנסות דברים חדשים. פתאום החלטתי לפתוח עסק ביתי ולהתחיל למכור עוגות, קינוחים ומארזים. הזמן שלי הפך להיות הרבה יותר חוויתי ולמדתי לנצל את הזמן לדברים שמעניינים אותי וככה התחיל העסק להתפתח״.
״אפייה זו הדרך שלי להביע יצירתיות״
״העסק שלי מתבסס על ערכים של אהבה ועל כך שמתוק תמיד יכול לעשות לך את היום. אני תמיד עובדת ומכינה את הקינוחים שלי באהבה ואוהבת להשקיע כדי שיצא הכי טוב שאפשר. אני חושבת שאפייה זו הדרך שלי להביע יצירתיות, הלקוח נותן רעיון ומביא את מה שבדמיון שלו וביחד אנחנו חושבים על רעיונות חדשים. כל פעם מחדש אני משחקת עם העיצובים שלי ומנסה דברים חדשים״.

התחרות בענף הקינוחים גדלה מאוד בארץ אך את ליאור זה לא מרתיע.
״מאוד טוב שיש עוד אנשים מהתחום כי ככה גם יש לאן לשאוף ולאן לגדול ולהתפתח. בסופו של דבר גם אם יתנו לכל קונדיטור לעשות את אותו הקינוח, כל אחד יעשה את זה אחרת ויביא את העולם שלו. אני מאמינה שכל אחד טוב בדרך שלו ומאמינה בעבודה שלי ובעצמי כך שהתחרות לא מלחיצה אותי ומשפיעה עליי״.
האינסטגרם של ליאור >> https://www.instagram.com/lior__cakes1/
זכינו להיות באירוע שבו ליאור נכחה וטעמנו מהקינוחים שלה וראינו כמה היא מיוחדת.
העובדה שליאור נערה בת 16 ושרואים את התוצאות של המוצרים שלה מבינים שיש פה מישהי לעניין שלא רק מדברת אלא גם עושה ומביאה מוצרים איכותיים, יפים והכי חשוב טעימים! ״האמנתי בעצמי לאורך כל הדרך, הלמידה שלי הייתה בכוחות עצמי, תמיד חשוב לי מהמראה, הטעם והאסטטיות של עבודתי כי לקוח צריך לאהוב את הקינוח שהזמין ויהיה מרוצה ויוכל להמשיך להזמין, לכן חשוב לי תמיד להשקיע ושהתוצאות יהיו מושלמות מבחינתי״ מספרת ליאור.

מה גורם לך לסיפוק בהכנת הקינוחים?
״כשאני מכינה קינוחים לאירוע, אני רואה שהקינוחים מתחסלים ואנשים פונים אליי, מחמיאים ומתעניינים, זה אומר מבחינתי שאנשים עפו על זה״.
״בזכות האמון שלהם בי אני ממשיכה להשתפר״
״הלקוחות שלי הם שותפים במסע ובזכות האמון שלהם בי אני ממשיכה להשתפר על מנת להעניק להם את הטוב ביותר. הם נותנים לי רעיונות חדשים ומוציאים ממני יצירתיות בכל קינוח. כשלקוח פונה אליי הוא חושב איתי ביחד מה אפשר לעשות, אומר לי מה הוא מדמיין, וכך כל פעם יוצא משהו חדש״.
האינסטגרם של ליאור >> https://www.instagram.com/lior__cakes1/
מה נאחל לך להמשך הדרך?
״להמשך הדרך הייתי מאחלת לעצמי להיות עם קונדטוריה משלי בה אוכל להרחיב את העסק ורק לצמוח. אני מאחלת לעצמי תמיד לעשות רק מה שעושה אותי מאושרת, לאפות רק מאהבה ושאמשיך להשתפר ולהתפתח בתחום״.

מערכת פשנגה | קינוחים | עוגות | מגנום | צילום אור גפן
האינסטגרם של ליאור >> https://www.instagram.com/lior__cakes1/