מוביל דור צעיר שישפיע על העתיד
מערכת FASHANGA | דניאל אשכנזי | לייף סטייל | פורסם: 12.08
רועי רוטקופף [26], מאזור הצפון, שנה חמישית בתחום, עוד בזמן הצבא היה שחקן כדורסל, והיום הוא מתמחה באימון ספורטאים. "בתור כדורסלן לא הייתי הכי אתלט, גבוה או חזק, ובשנים בהם התאמנתי אני חיזקתי משהו שאצלי לא היה, זה היה הניצוץ וההתאהבות הראשונית בעולם הספורט והכושר".
המפתח שפתח את הדלת הראשונה
"בתחילת הדרך המאמנים שהתאמנתי אצלם כשחקן הדריכו אותי והייתי מגיע אליהם להתמחויות. השחקן הראשון שאימנתי היה חבר טוב ששיחקתי איתו בעבר. הוא ידע מי אני והכיר את האופי שלי והוא ידע שאני המאמן שיכול לעזור לו אפילו שאני צעיר בתחום".
מה סוגי האימונים שאתה מאמן היום את המתאמנים שלך?
"יכולות גופניות, כוח מתפרץ, סיבולת, קורדינציה, ובעיקר פונה לכדורסלנים, וגם קצת טניסאים, וכדורגלנים".
להתעורר כל בוקר למה שאתה אוהב
"בעיקר ההבנה שאני רוצה לחולל שינוי, העולם הגופני אצל שחקן כדורסל הוא לא מפותח, ואני רוצה לפתח אותו, בנוסף גם רוצה להיות הכי טוב בתחום שלי. אני מבין שאם אני אפסיק מתישהו ללמוד, או לשלב את עצמי במקומות לא נכונים אני הולך אחורה, כל יום צרך לעבוד ולהיות הכי טוב".
מה שמבדל את רועי משאר המאמנים, היא העובדה שהוא עצמו היה שחקן כדורסל
"אני עצמי הייתי שחקן כדורסל, ואני יודע מה החולשת של כול שחקן, מה הוא יותר אוהב, איך להניע אותו בצורה נכונה וזה שאני בנוסף כמאמן מתקדם, ולא מפסיק ללמוד, כמו התמחויות בחו"ל שאני עושה והרבה קורסים שלמדתי, ובעיקר ההובלה של הדור הצעיר שישפיע על העתיד".
"כשהיית קטן החלום שלי היה להיות שחקן כדורסל, ואם לא הצלחתי להגשים אותו אני אעזור לאנשים אחרים להגשים אותו".
בלי להוריד רגל מהגז
"ברגע שאני גורם להם להבין שיש להם תחרות מאוד קשה, יש המון שחקנים שרוצים להיות איפה שהם נמצאים ולא איפה שהם רוצים להיות ואם הם טיפה יורידו רגל מהגז הם לא יצליחו להגשים את החלום שלהם. אני פשוט אומר להם קחו דוגמה מאלו שכן הגשימו את החלום שלהם, ואם לא תעבדו קשה לא תגיעו להגשמת המטרות והחלומות, כי התחרות היא באמת קשה."
מה הטיפים שלך למאמן בתחילת הדרך?
"הדבר שהכי עזר לי בתחילת דרכי ואני מתשמש בזה עד היום זה להתלוות למאמן שאני סומך עליו ונמצא בתפקיד שאני שואף להיות בו בעתיד. ככה אני יכול ללמוד מהידע המקצועי וללמוד איך הוא מתנהל בתוך התפקיד.
בנוסף, לימודי המשך הם הידע המקצועי הטוב ביותר. עם כל הכבוד לתארים אקדמאים, לימודי המשך כמו קורסים והשתלמויות והיכולת למידה עצמית של מחקרים ומאמרים הם המפתח להתפתחות של מאמן".
החוויה על הסט
"זה לצאת מאזור הנוחות, לעשות את הדברים שאני אוהב לעשות, זה משהו שאף פעם לא עשיתי וזה מרגש .אני בדרך כלל לובש אנדר ארמור, אוהב מאוד את המותג."
מותג הספורט: UNDER ARMOUR ISRAEL | צילום: נימרוד כהן, רון שושן, אור איתן, אופיר אברהמוב, איתי פרץ | סטייליסטית ראשית: נלי קוסטי | איפור: נועה אלף, רגינה אילוז, סנדרה טל | שיער: דניאל שי, שיהל דיפאני | מיקום צילומים: רשת 'ספייס' | משרד יחסי הציבור והפרסום: "שמיר יחסי ציבור", "סולושנס"