fbpx

הקינוחים של טליה לא ישאירו אתכם אדישים

מערכת FASHANGA | דניאל אשכנזי | קולינריה | פורסם ב- 23.01.20


טליה, מתגוררת היום ביישוב אלעד, עם עסק ביתי לעוגות וקינוחים מכל הסוגים, ומצליחה לקנח עם הקינוח הגדול ביותר : "קינוח כיד הדמיון שלך!" היא מספרת: "אני חושבת עם הלקוח על הקינוח, הלקוח מספר לי מה הוא רוצה, איזה קינוח הוא מדמיין ואני עושה.
זה משהו שאין באף קונדיטוריה. היה לי לקוח שרצה עוגת שלוש קומות, בצורה מרובעת, והעיצוב היה מאתגר. לכל אחד אני מנסה להגשים את הפנטזיה שלו, זה תמיד מאתגר, אני מנסה לשאוב כמה שיותר מידע מהלקוח איך העוגה תיראה, ואז פשוט יושבת וכותבת הכול ומנסה לצייר לי את הקינוח  וזה תמיד מפתיע בסוף לראות את התוצאה."

איך הכול התחיל?
"תמיד נמשכתי לתחום, לגלות דברים חדשים במטבח, הקונדיטוריה זה מה שמרגש אותי, אני לא רואה את עצמי בשום תחום אחר , כל עוגה שאני מכינה, כול משהו חדש שאני עושה זה סיפוק מטורף, כיף, מרגש אותי לעסוק בייעוד שלי".

טליה מספרת על האני מאמין שלה: "אני אוהבת ליצור דברים חדשים, כל פעם אני מנסה לראות מה אין, מעניין אותי לראות תמיד דברים חדשים, והכי כיף בעולם זה לקבל סיפוק טוב מהלקוח. בסופו של דבר זה הדבר הכי כיף שיש. כל קינוח זו יצירה. הלקוח מתלהב על משהו שאני עבדתי עליו ממש קשה, זה הסיפוק".

View this post on Instagram

עוגת טבעת להצעת נישואין ⁦💍😍 . . . חייבים לדפדף לתמונות הבאות לראות את השלמות הזאת מקרוב 👰🤵 …………. מזל טוב @osnat_va 🖤 תודה אהובה שבחרת בי להמתיק לכם את החגיגה@oshrateitan ⁦ #בצקפריך#עוגתאירוסין#עוגתטבעת#הצעתנישואין#עוגהלהצעתנישואין#insta_israel #instadesserts #foodphotography #chocolate #jj_food #eatography.m #foodstyling #foodblogger #foodvsco #foodblog #feedfeed #foodil #foodzzpic #f52grams #ptk_food #pic_food #onthetable#it_israel#iglady #foodandbreakfast #love_food #dessert_lover #vscocoo

A post shared by טליה אברהם – בוטיק מתוקים (@talya__avraham) on

מה מיוחד בך משאר הקונדיטורים?
"אני מביאה את עצמי, משתדלת לעשות דברים מיוחדים שלי, אני לוקחת המון השראה מהרשתות, אף אחד לא יכול להעתיק מהשני, כי כל אחד יש לו את היצירה שלו. גם אם אני אנסה לחשוב על סופגניות למשל, בסופו של דבר אלו יהיו הסופגניות שלי, שאני אכין. אני מעצבת אותם, אני מכינה. בסוף הן שלי. זה הטעמים שלי. כול אחד יש לו את היד שלו, והייחודיות שלו, אנשים רואים ומתחברים, , נהנים לראות את היצירות בסופו של דבר.

ספרי לי על קינוח מיוחד שהכנת. "אני אוהבת פחזניות מאוד, של "קרמבל", זה מטורף. אוהבת לראות אותם בתנור מתנפחות נפלאות הבריאה בעיניי, ולשלב בהם קרמים, אפשר לקחת אותם להמון מקומות."

 

מה ערך המוסף שאת נותנת כקונדיטורית ללקוחות שלך?
"הבחירה החופשית בקינוח, היצירה של הקינוחים החדשים עבורם."

טיפים  שלך לקונדיטור בתחילת דרכו?
"אם זה מה שאתה אוהב לעשות וזה מרגש אותך אז לא להפסיק לנסות, וללמוד, פשוט להאמין בעצמך עד הסוף, ולא משנה כמה יש מסביבך אתה הייחודי, ולך יהיו את הלקוחות שלך, לעסוק באומנות שלך, ביצירה שלך, ופשוט לעבוד! לא לפחד! להאמין בעצמך ולעשות."

את מצליחה לשלב את החיים האישים במקביל?
"לפעמים זה נורא קשה, העסק עובד רוב שעות היום, אני יכולה לעבוד כול הלילה אם מדובר בהזמנה גדולה, זה לעבוד בלי הפסקה, למשל עכשיו בחנוכה היה טירוף. אני לא סופרת שעות. למזלי בעלי איתי יחד ועוזר לי אנחנו עובדים ביחד."

איפה את עוד 5 שנים?
"עם סטודיו משלי שאוכל גם להעביר בו סדנאות ולהציע קונדיטוריה ללקוחות, עם חלון ראווה, ליצור דברים חדשים כל הזמן, ולהגשים חלומות של אנשים, כל פעם לעשות משהו חדש."

מה אני יכולה לאחל לסיום?
"שאני תמיד אמשיך הלאה, אתקדם, שאהיה בהתקדמות ובעלייה".

אהבת?
Like this post

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *