fbpx
Like this post

"ערב הסושי הראשון של נועה אירע בט"ו באב"

מערכת FASHANGA |  עדן כהן | פורסם 16.08.19 08:00


אם אתם מכורים לסושי אתם חייבים להכיר את נועה.
כבר כמה חודשים ישנם רחשים על בחורה אחת בשם נועה, בת 25 מראשון לציון שמכינה את הסושי הכי טעים בעיר.
מטעם זירת הקולינריה של FASHANGA יצאנו לבדוק מקרוב על הסושי המדובר. ביום היא מכינה למעלה מ 40 רולים של סושי ומתפעלת מטבח שלם שמכיל בתוכו מוצרים טריים ומגוונים. במקביל לראיון היא מספיקה להכין 6 הזמנות.

מאז שהיא זוכרת את עצמה היא תמיד אהבה להיות במטבח. כבר בגיל 7 היא הייתה יושבת מול הטלוויזיה וחותכת סלט קצוץ בהתלהבות רבה. בגיל 11 כשאחיה הכין לה סושי מטוגן רצתה לטעום לראשונה ממה כולם מתלהבים, ברגע הזה היא התאהבה והחליטה שזה מה שבא לה לעשות.
מגיל צעיר הייתה מארגנת ערבי סושי לחברותיה, מינמום שלוש פעמים בשבוע "בתקופת בית הספר היו לי לא מעט בעיות התנהגות ובעיות של קשב וריכוז. להיות במטבח ולהכין סושי נתן לי שקט, לפעמים הייתי מבריזה משיעורים רק כדי להכין אותו" מספרת נועה. בזמן הצבא היא הייתה מפנקת את כולם בטעמים שגרמו להם לשכוח לרגע איפה הם נמצאים.

צילום: נאור כהן

את הבסיס להכנת הסושי היא למדה לגמרי לבד, אך עם הזמן החליטה שהיא רוצה להתמקצע ולרכוש יותר ידע. במהלך חייה עברה מספר סדנאות בישול בארץ ובחו"ל, היעד הבא שלה הוא סדנת בישול בווייטנאם והיא לגמרי מחכה לזה בקוצר רוח.

עם השנים, כשצברה יותר ניסיון, היא החלה לעבוד במטבחים של מסעדות נחשבות ופעמים רבות ניסתה ליזום ערב סושי בקונספט משלה לאחר מספר ניסיונות היא הצליחה למנף את ערב הסושי הראשון שאירע בט"ו באב ב-"אדון והגברת" שללא ספק השאיר את הסועדים פעורי פה, "המקום היה מפוצץ וכך התחלתי לקיים ערב סושי קבוע בכל יום שלישי".

 

לפני חמש שנים החליטה ללכת בדרך עצמאית בתמיכה מלאה של בן זוגה "בלעדיו לא הייתי נכנסת לזה מלכתחילה והוא לגמרי הגב שלי בכל צעד".

"הסושי של נועה הוא סושי מיוחד. היא מצליחה לשלב המון טעמים בביס אחד שגורמים לך לרצות לאכול עוד ועוד" מספרת לקוחה קבועה של נועה למערכת FASHANGA. "לכל רול בתפריט יש אפיון וייחודיות משלו, ממוצע עלות של רול בין 35-40 ש"ח סך הכל ולחלוטין העלות שווה ואף יותר מזה".
מהו רול מיוחד? התפריט מאוד עשיר, אך אלו הרולים שתפסו לנו את העין
סקיפי רול- סלמון אפוי, בטטה ומלפפון בציפוי סלט תירס וחמאת בוטנים.
פייר בול רול- סלמון נא, גבינת שמנת, אבוקדו ועירית בציפוי מנגו טרי וצ'ילי חריף.

צילום: נאור כהן

מאיפה ההשראה לשילובים?
נועה מספרת שמסעדות שבהם ביקרה בעולם לגמרי פתחו לה את החייך לטעמים חדשים ושילובים יוצאי דופן. לפני כמה שנים הזמינו היא וחברתה רול סושי בברצלונה שגרם לה לחשוב אחרת לצאת מהקופסא "היה בו סלמון, גבינה ותותים הרול היה כולו מקורמל, אני וחברה שלי הסתכלנו אחת על השנייה והיינו פשוט בהלם, לא הבנו לרגע מה אנחנו אוכלות. באותו רגע ישר הבנתי שאני חייבת לקחת השראה משם ולהכניס את המרכיבים לתפריט שלי".

מלבד הזמנות הסושי נועה מבצעת ארוחות פרטיות לזוגות ולימי הולדת. התפריט המגוון כולל גם קינוחים טעימים במיוחד כמו sticky rice, בננה לוטי ועוד. בנוסף ללוח הזמנים העמוס של נועה היא מעבירה גם סדנאות סושי.
אי אפשר להתעלם מהאושר על פניה "למרות שלקח לי הרבה זמן, השקעתי בזה כמו שלא השקעתי בשום דבר בחיים שלי ובסוף זה הצליח".

כתובת: ראשון לציון, יצירת קשר: 052-3234005
שעות פעילות: ימי שני עד חמישי בין השעות 16:00-21:00


מתוך חסות למותג הספורט: UNDER ARMOUR ISRAEL | עורכת: תהילה שמיר | מראיינת: עדן כהן| צילום: נאור כהן ומתוך אינסטגרם| מיקום צילומים: קאנטרי חשמונאים | משרד יחסי הציבור והפרסום: "שמיר יחסי ציבור", "בנק הפתרונות"

אהבת?
Like this post

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

[bsa_pro_ad_space id=7][bsa_pro_ad_space id=8]