fbpx
Like this post

בלי פוזות ובלי פנפונים, שאול בן אדרת מגיש לכם אוכל טעים וטרי

מערכת FASHANGA |  ברנדה אזרצקי | פורסם 11.08.19 08:00


שאול בן אדרת הוא מסוג האנשים שמרגישים בנוכחותם המרשימה מהרגע שנכנסים למסעדתם. מהשנייה שעולים במעלית אל קומת המסעדה במתחם הG פארק צמרת תל אביב, מרגישים את המוד הנכון- העיצוב הייחודי, הבר המרכזי המלא בכל טוב, השולחנות המעוצבים בקפידה וכל התרנגולות והתרנגולים שמושכים את העין מיידית בונות ציפייה לקראת השף והקוקו.
"התרנגול הכחול" נפתחה בינואר 2011, בצפון תל אביב ומציעה מנות שונות המבוססות על חומרי הגלם האיכותיים ביותר שהגיעו אליה באותו היום, בשילוב עם היצירתיות המתפרצת של השף בן אדרת.

השף "שאול בן הדרת" | צילום: אלי חדידה

מה המצרכים המושלמים בעינייך, מה הכי מרגש אותך?
"היום זה לא היה מה שהיה לפני 25 שנה. היום שאני מסתובב באיטליה כמעט כל מה שאני רואה זמין אצלנו בישראל, אפילו יש דברים שאצלנו יותר טובים. מרגש אותי שמן זית מלח פלפל ירקות טחינה, הכל מרגש אותי, את יודעת איזה כיף זה שמנת חמוצה, פיתה, לא צריך כבד אווז כדי להתרגש. פעם מי שהיה נוסע לאיטליה ומביא פרמזן כל השכונה הייתה בצהלולים, היום יש לנו הכל בארץ, הירקות והפירות מצוינים, היינות משובחים, יש בוטיקים יש יקבים יש הכל כבר לא צריך לצאת החוצה, יש לנו דגים נהדרים בים אבל הים שלנו עני, קצת חסר לנו בתחום הדגים, רוב הדגים בארץ זה ייבוא או חקלאות ימית מה שנקרא, אבל אנחנו בסדר".

המנה הנבחרת של השף | צילום: אלי חדידה

שמנו לב שלכל מסעדה שלך יש סגנון אחר לחלוטין, למה?
"בסופו של דבר אנשים מסתובבים בין המסעדות, לכל מסעדה הלקוחות והכוח שלה ובסיס הקיום שלה ואם אנשים אוהבים את השף ומסעדה אחת, אז הם רוצים לחוות מסעדה אחרת. במסעדות שלי יש תפריט עם מנות דגל, כמו ריזוטו פטריות, פטה כבדי עוף עם ריבת גזר ועוד כמה וכל מסעדה מתאפיינת באווירה שהיא נותנת , בצורת הגשה, הגלבוע קצת שונה מתל אביב, הגלבוע יותר כפרי משפחות וילדים וחבורות גדולות וכאן זה מסעדת שף יותר מפונפן אז מותאם לאזור".

המנה הנבחרת שלך היא שוק טלה, למה?
"זה נורא חגיגי, זה נורא ישראלי, זה נורא אנחנו, זה מנה שאני תמיד עושה בחגים, בראש השנה ובפסח תמיד מוגשת למרכז שולחן ותמיד וואו. זו מנה שעושים בקלי קלות שלא דורשת מאמץ ותמיד מצליחה.
כבש זה בשר ישראלי לדעתי, וכאן הכנסנו סילאן ועשבי תיבול וחרדל ושום זה טעמים שמתמזגים לטעמים ים תיכוניים, טעמים שלנו. זו מנה שפורסים מול האורחים ואין בה פספוסים".

מה גונב את הפוקס התרנגולים או הטלה ? | צילום: אלי חדידה

בן אדרת גם כן בעל רזומה בתחום הטלוויזיוני, עם השתתפות ב"קרב סכינים" תוכנית הריאליטי הראשונה בארץ בנושא בישול- גם בתור מועמד וגם בתור שופט, תוכניות ב"ערוץ האוכל", העוסקות באוכל ובטיולים מסביב לעולם. בנוסף, הוא מוביל טיולי קולינריה לכל הגילאים ברחבי איטליה, עם פנינים ייחודיות שרק הוא מכיר ומציג לתיירים המלווים אותו.

מה אתה הכי נהנה לעשות?
"אני עושה נסיעות דרך משרד החוץ הישראלי ומבשל בשגרירויות מסביב לעולם, ארוחות, גאלות, ארוחות לאישים מיוחדים, ארוחות ליום העצמאות. מה שאני הכי אוהב לעשות זה לבשל, זו תשוקה, זה משהו מהנשמה ומהלב. הבעיה של השפים שאנחנו מתעסקים בהרבה חרא מסביב, בהתנהלות, בספקים, בנקיונות ופחות בבישול, אתה צריך להיות סופר מחושב ומבין בהרבה תחומים כדי שמסעדה תצליח. אני אוהב שהסחורה מגיעה בבוקר, אני טועם כמעט כל מנה שאני עושה, אני יכול לעשות את הריזוטו ה78 אלף ולטעום אותו. אני אוהב לראות אנשים טועמים, את יכולה לראות בביס הראשון לפי הפרצוף אם אנשים מבסוטים או לא. שאנשים יוצאים מהמסעדה ורוצים ללחוץ לך את היד זה סיפוק, שאנשים חוזרים זה סיפוק גדול".

"אני רוצה לצאת לפנסיה" משתף בחצי חיוך בן אדרת | צילום: אלי חדידה

איך הייתה לך החוויה ב"קרב סכינים" לפני עשר שנים?
"זו התוכנית הראשונה שעשתה את המהפך בכל תוכניות הריאליטי, אנשים התחילו להבין מה קורה במטבח מאחורי הקיר שהם לא רואים וזו הייתה נקודת מפנה. התחילו להסתכל על שפים בצורה אחרת. הייתה חוויה טובה, גם כשמשתתף וגם כשופט. עד היום בטיולים הקולינריים שאני עושה באיטליה אחת המסעדות שאני לוקח, זו מסעדתו של אלפרדו רוסו שהיה בתוכנית- שף איטלקי בעל כוכב מישלן, שהתארח למשך עונה אחת, ותמיד שאני מגיע זה זכרונות טובים ונורא שמח".

מה דעתך על תחום האוכל-ריאליטי שנהיה פופולרי מאוד בישראל?
"הן נהדרות, יש להן רייטינג, כל המשפחה צופה, זה סיפור על החיים שלנו ועל אנשים, על כל קצוות העם, זה סיפור על חוויות שאנשים חווים וחלק מזה מתחבר עם האוכל. זה עובד בכל העולם, כי אנשים רוצים לצפות במשהו מרגיע ושמח. בדרך כלל אנחנו רואים חדשות רעות, רק צרות, אבל באוכל עושים קאט מראים אוכל שנראה טוב וטעים ושמח. אנחנו ישראלים ואוכל מחבר אותנו בסופו של דבר, ארוחות שישי, ארוחות בחגים, אנחנו עם משפחתי, עם שמתלכד, אז אוכל זה הדבק שלנו".

איפה נפגוש אותך בעתיד?
"אני רוצה לצאת לפנסיה" משתף בחצי חיוך בן אדרת "אני אמשיך להוציא טיולים קולינריים לאיטליה כי זה מעניין ואיטליה לא נגמרת, ובעתיד תהיה מסעדה בחו"ל".

באיטליה?
"לא דווקא" עונה לנו בחיוך גדול.

"מסעדת "התרנגול הכחול" פארק צמרת מתחם G, תל-אביב"


זירת הקולינריה: "מועדון סעודת האבירים"| עורכת: תהילה שמיר | מראיינת: ברנדה אזרצקי | צילום: אלי חדידה | מיקום צילומים: "התרנגול הכחול" | משרד יחסי הציבור והפרסום: "שמיר יחסי ציבור", "בנק הפתרונות"

אהבת?
Like this post

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *