fbpx
Like this post

״מועדון סעודת האבירים״

מאיר אדוני מגיש גורמה גם לשומרי כשרות

מערכת FASHANGA |  ברנדה אזרצקי | פורסם 11.08.19 08:00


את השף מאיר אדוני אין שום צורך להציג בפניכם, השף האילתי מבשל מאז שהוא זוכר את עצמו והושפע במיוחד ממטבחן של אימו וסבתו המרוקאיות. הכשרתו מגיעה מעבודה בשטח כמו במסעדת "הוליידי אין קראון פלאזה" בתל אביב ומלימודים מקצועיים ב"קורדון בלו" באוסטרליה ובבית הספר הקולינרי "לנוטר" בפריז. מסעדותיו הן הצלחה מסחררת בארץ ובעולם, וכל חובב קולינריה ביקר לפחות באחת מהן והתרשם מהאווירה, מהמנות הייחודיות שגורמות לנו להבין כמה יצירתיות יש בראשו של אדוני.

מסעדת "לומינה" | צילום: אלי חדידה

תאר לנו מי אתה – במילים שלך?
"רץ בטירוף של החיים, עושה המון קולינריה, אבא לחמישה ילדים, גר בצפון הרחוק על גבול סוריה-לבנון ומאושר מהחיים".

איך זה לגור בצפון הרחוק, כשבעצם כל העסקים שלך במרכז?
"הנסיעות יחסית ארוכות, שעתיים וחצי, אני גר בקיבוץ ניר שנמצא ממש על הבניאס. זה שווה כל רגע, נכון שזה נסיעות, אבל איכות החיים היא אחרת, כשאני מסתובב בערים הגדולות בעולם, מדהים לחזור לשקט, רוגע ושלווה, משהו שהוא אחר".

המסעדה הראשונה ברשת היא "כתית" אשר נפתחה ב2002 והייתה גאוותו של מאיר במשך 15 שנה, לאחר מכן נפתחה "המזללה" והיום אנחנו פוגשים אותו במסעדותיו "לומינה" ו"בלו סקיי" הממוקמות שתיהן במלון קרלטון, תל אביב. "הייתי השף והבעלים של "כתית" שהתברגה בטופ של המדינה והייתה מודרנית ועכשווית, את כל זה העברנו ל"בלו סקיי" ו"לומינה", הן קיימות 7-8 שנים וזה אומר הכל ברמת מסעדה, אנחנו עושים אוכל ים תיכוני ומביאים את כל הטעמים וחומרי הגלם האפשריים שיש עליהם כשרות לתוך המטבח הזה ומייצרים שפה לכל השפים בארץ שקיבלו אומץ ופתחו מסעדות כשרות".

המנה הנבחרת של השף מאיר אדוני | צילום: אלי חדידה

המסעדות מחזיקות בגאווה רבה את התואר "כשר" שמושך קהל רב מהמגזר הדתי, שלא היה בהכרח פתוח לעולם הגורמה לפני כן, מחשש למאכלים שלא מתאימים להם הלכתית. "שתיהן מסעדות כשרות שאני מאוד גאה בהן, כי מבחינתי הצלחנו להוכיח שהכשרות היא רק בונוס" מספר לנו אדוני "האוכל מדהים בלי קשר או עם קשר להיותו כשר, פשוט פתחנו צוהר לעולם היהודי באשר הוא, שאוכל כשר הוא כבר מזמן לא ברירת מחדל עצובה".

בחרת להציג לנו מנת צלעות טלה עם קוסקוס, למה דווקא המנה הזו?
"אני יותר ויותר חוזר לשורשים שלי, לאמא וסבתא המרוקאיות שלי והקוסקוס ההום מייד שלנו שזכה גם לתארים מטורפים בניו יורק וברלין, בשילוב צלעות טלה- כששואלים אותי על חומרי גלם ישרלאיים אני תמיד אומר שיש לנו את הטלאים הטובים בעולם, לכן החלטתי לעשות צלעות טלה עם קוסקוס והגשנו עלייו ירקות בלדי שבאותו הרגע התחשק לי לשים".

זו לדעתך מנה שמייצגת את ישראל?
"כשמגיע אליי אורח מחו"ל שלא יודע כלום על הקולינריה שלנו, מי אנחנו, מה אנחנו, אז זו מנה שמחברת אותו מאוד חזק למה שאנחנו עושים במזרח התיכון, בישראל, ומה הקולינריה שלנו ואיך אנחנו מחברים את השורשים עם ההוויה המעשית שלנו".

"יש לנו את הטלאים הטובים בעולם" | צילום: אלי חדידה

מה אתה מבשל לילדים בבית?
"הגדול שלי מת על דגים נאים, זה החיים שלו. אז אם אביא לו פילה מהמסעדה ואכין לו סביצ'ה או סשימי, הוא יהיה מאושר. אך האחרים, אוהבים אוכל ילדים כיפי: שניצל חם מהמחבת עם פתיתים או אורז, מתים על שעועית ירוקה אז מוסיפים קצת סויה, קצת טעם אומאמי, או שאני פותח להם גריל מטורף עם ירקות וכאלה. בסוף ילדים של שף או לא, הם אוהבים אוכל של ילדים".

את מאיר אדוני רובנו מכירים גם מהטלוויזיה, הוא פרץ למסכנו בתוכנית "קרב סכינים" בה זכה בעונה הראשונה ולאחר מכן כשופט ב"משחקי השף" וב"בייק אוף ישראל".
"אני חושב שמה שקרה בעקבות תוכניות הבישול זה שעם ישראל הבין איך נראים הקרביים של מסעדה, ואני חושב שזה נתן לו להבין ולהעריך יותר את מה שקורה במסעדות שלנו ופתאום מקבלים יותר הערכה והבנה, לפני כן אנשים לא הבינו" מסביר לנו אדוני "עכשיו מבינים למה מנה עולה מה שהיא עולה ולמה היא מתעכבת רבע שעה, אז קיבלנו קהל יותר חכם ומבין שיכול להכיל סיטואציות שמתרחשות במסעדה".

על המרפסת במסעדת בלו סקאי | צילום: אלי חדידה

האם הכל חיובי וטוב, או שיש משהו בתופעת ה"כוכב נולד לשפים" שנוצרה כאן?
"מהצד הפחות חיובי יש שפים שכועסים על כל הריאליטי הקולינרי, מישהו כמוני היה צריך להקיא דם 10 שנים עד שהוא הגיע לאן שהוא הגיע וסטאז'ים מפרכים שעבדתי בחינם כדי לקבל ידע ולהגיע למי שאני היום וברגע מגיע דור האינסטנט ומקבלים הכל בשניות, גם בתוכניות האלו יש כאלו שהרוויחו את מקומם בצדק וכאלו שפחות. מי שהיה בפוזה טלוויזיונית ריק מתוכן, מהר מאוד הבינו שזו פיקציה ומי שהיה עם תוכן ובשר אמיתי, מצליח גם בשוק הרגיל. למשל כמו חמודי מהעונה הראשונה של "משחקי השף" שהיום מוביל במטבח הערבי- מודרני או אור גינזבורג, היום יש לו מסעדה בשוק הפשפשים שרק מהתמונות באינסטגרם אני כל כך גאה בו. אבל יש מלא, שלא אגיד את שמם, שנעלמו כי לא היה שם תוכן אמיתי. מבחינתי אם מישהו בא ואומר "אחי ניצחתי את מאסטר שף 8" אני אומר לו יופי,כנס למטבח ותעבוד, ונראה איך נתקדם".

ומה צופן לך בעתיד?
"מסעדה שתיפתח בקייב עוד שלושה חודשים, מסעדה נוספת שתיפתח בירושלים גם כן עוד שלושה חודשים ועוד כמה פרויקטים שעוד אי אפשר לדבר עלייהם עדיין".

מסעדת "לומינה" , "בלו סקאי" , אליעזר פרי 10, תל אביב מלון "קרלטון" 


זירת הקולינריה: "מועדון סעודת האבירים"| עורכת: תהילה שמיר | מראיינת: ברנדה אזרצקי | צילום: אלי חדידה מיקום צילומים: "מסעדת לומינה", "סקאי בר" | משרד יחסי הציבור והפרסום: "שמיר יחסי ציבור", "בנק הפתרונות"

אהבת?
Like this post

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *