שואב השראה מסביב לעולם עם רגליים על הקרקע
מערכת FASHANGA | רוני כהן | פורסם 11.08.19 08:00
לשף אבי לוי זוכה העונה השניה של מאסטר שף אין דקה פנויה, אם הוא לא במסעדה המצליחה שלו "המוציא" בירושלים כנראה שהוא עובד על מנות חדשות ביעדים אקזוטיים בחו"ל או מקדיש זמן לילדים, ארבעה במספר אם תהיתם. מסעדת המוציא הכשרה בירושלים היא חגיגה קולינרית איכותית עם טעם של בית, המטבח המרוקאי אלג'רי המסורתי עם שילובים מדהימים וחדשניים המסעדה נפתחה ב2012 בכשרות של הרבנות ירושלים והיא מלאה ועמוסה באווירה טובה עם שירות חם בדיוק כמו השף שלה.
זכינו לשבת איתו ולהבין מהשף אבי לוי איך הוא עושה את זה? מאיפה ההשראה ומה הוא מכין אצלו בבית?

השף אבי לוי | מסעדת "המוציא" | צילום: רועי יהודה
למרות שהרבה אנשים הרימו גבה, מופלטה אנטריקוט- זוהי המנה הנבחרת של השף אבי לוי, שילוב של בצק ניטרלי לא מתוק ולא מלוח ממש באמצע לבין אנטריקוט משובח קצוץ ברצועות בתיבול של רוטב מרוקאי עם טעם של פעם, מספר לוי "ראיתי ממש את המנה הזו בראש איך שזה נכנס לתוך מופלטה ואני מגלגל את זה כמו לאפה, מוציא את זה עם דבש ושקדים מעל שמזכיר את המימונה ועם קרם סלק שהוא קצת מלוח וקצת מתוק.
יש במנה של הזו מבחינתי את הכל, את הבית, האותנטיות מה שגדלנו עליו הטהרה של המימונה והמופלטות יחד עם טעמים מיוחדים שהולידו מנה מאוד מעניינת. וזו מנה שבשנתיים האחרונות אנחנו לא עומדים בקצב שלה".
מה מקור ההשראה שלך למנות חדשות? לשילובים המעניינים?
"בשגרה הלחוצה שאני נמצא בה קשה מאוד ליצור, אני נוהג לטוס 3 או 4 פעמים בשנה לראות אוכל בעולם וטכניקות בכל מיני יעדים ואז אני חוזר עם ארסנל של מנות חדשות וזו הדרך יצירה שלי. פשוט להיות בשווקים ,להכיר חומרי גלם חדשים, טכניקות של גידולים ושל תבלינים ושילובים של אוכל .בלי טלפונים ובלי לחץ.
אני בקטע של לקחת אוכל רחוב ולהעצים אותו להביא אותו למקום אוטנטי אבל מוקפד וטעים וככה כל שנה אני חוזר עם 3 או 4 מנות חדשות עם השפעות שונות שמתחברות למוציא בסופו של דבר".

נגיעה אחרונה | צילום: רועי יהודה
בבית למשפחה או לילדים השף אבי לוי מכין פתיתים או אטריות "אני אוהב לשלב את זה תבשיל של כבד עוף ובצל ובכל ארוחה אצלי תמיד יש טחינה ואז זה מושלם" מספר לוי. בבית של השף אבי לוי גם פתיתים הופכים לארוחת גורמה.
איך אתה מצליח לשלב בין קריירה מצליחה ואינטנסיבית לבין המשפחה?
"קודם כל יש לי את השבת, בשבת אני לא עוסק בשום דבר, אני יכול לנוח ולהקדיש את הזמן למשפחה, גם בלי קשר לדת צריך יום בשבוע להתנתק מהלחץ והעומס ולחיות את המשפחה, בנוסף חשוב לי מאוד לפחות יום אחד בשבוע להגיע מוקדם להיות עם הילדים ולשחק איתם".
הרבה שפים ישראלים פותחים מסעדות בחו״ל, זה קורץ לך?
"המון חברים וקולגות מדברים איתי על כמה שנחוץ בחו"ל מסעדה כמו המוציא במיאמי ולוס אנג'לס בעיקר, יש המון לקוחות במקומות רחוקים שרוצים לטעום את הבית, זה אוכל של יום יום לא מסעדה של פעם בשבועיים וזה אכן נחוץ אבל כרגע זה נמצא במחשבות, אני עוד לא שם".

מוכן! | צילום: רועי יהודה
יש לך עבר טלויזיוני כמובן בתור המנצח במאסטר שף וגם בתוכנית זוג מנצח ,אתה מתגעגע לזה?
"אני מרגיש מאוד פתוח ונוח עם מצלמה ,אני יודע מה הכוח של התקשורת ומאמין ביכולת המינוף של זה אבל אני מאוד מחובר למקום שאני נמצא בו, אני עושה דברים בצורה מחושבת ושקולה ואם זה יהיה נכון לי בעתיד אני לא אפסול. במקצוע שלנו צריכים להיות מפוקס ועם יד על הדופק, כי אחרת כמו שמצליחים מהר אפשר ליפול נורא מהר, אז לפני שאני קופץ למקומות אני שוקל את הדברים וגם למדתי להגיד "לא" לדברים שלא נכונים לי כרגע".
איפה אתה רואה את עצמך בעוד 5 שנים?
"אם היית שואלת אותי לפני 5 שנים ועכשיו אני חושב שהייתי עונה לך את אותה תשובה – אחד מהדברים שהכי חשובים לי זה להשאר עם רגליים על הקרקע, לעשות דברים במחשבה, הקצב שלי הוא טוב. אם עוד 5 שנים עם שתי מסעדות מצליחות ואיזה תוכנית בטלוויזיה זו תהיה התקדמות עצומה".
בהתחשב בעברך, איזו עצה אתה יכול לתת לאנשים שנמצאים כרגע במקום חשוך וקשה בחיים שלהם?
"תמיד בשליחויות שלי אני מעביר שתמיד חשוב להאמין בעצמך. אני בעצמי לא סיפור סינדרלה פשוט לקחתי את עצמי ברצינות, לקחת את הדברים בידיים בצורה אחראית. אנחנו טועים וזה בסדר לטעות ,להתמודד ולחוות אבל לא לברוח ולא לפחד, חד משמעית לא לפחד".
יש משהו בשגרת היום יום שלך שעוזר לך משהו שאתה לא מוותר עליו?
"אני מקדיש לעצמי כל בוקר 20 דקות למדיטציה, קם מוקדם מאוד בבוקר פשוט להיות לבד עם המחשבות ולהכיר טובה, לא משנה איפה אני נמצא בעולם".
השף אבי לוי הגיע למקום בו הוא נמצא ללא צירוף מקרים, הוא מתנהל בצורה חכמה ושקולה עם יצירתיות מדהימה ומסירות למסעדה המצליחה שלו , למשפחה, האוכל, האווירה והמקום אומרים את שלהם, ולכם? רק נותר לטעום ולהתאהב.
מסעדת "המוציא" (כשר) , רחוב יפו 113 ירושלים
זירת הקולינריה: "מועדון סעודת האבירים"| עורכת: תהילה שמיר | מראיינת: רוני כהן | צילום: רועי יהודה | מיקום צילומים: "המוציא" | משרד יחסי הציבור והפרסום: "שמיר יחסי ציבור", "בנק הפתרונות"