את שבוע האופנה 2019 אי אפשר יהיה לשכוח כל כך מהר!
מאלון ליבנה ועד בובספוג
תהילה שמיר | FASHANGA | פורסם 20:00 14/03/19
פתחנו את שבוע האופנה עם תצוגה של מעצב האופנה במילואים, גדעון אוברזון שהציג את קולקציית המסלול האחרונה שלו שמסכמת 56 שנות פעילות.
משם התעוררנו לבוקר אופנה ראשון עם התצוגה שפתחה את שבוע האופנה, חברת "שורש" שחוגגת 30 שנה ובינינו מה יותר ישראלי משורש.
בואו נודה שהקונוטציה של אופנה ושורש לא הולכות ביחד אך בכל זאת הייתה תצוגה שכל אחד מ-30 המעצבים הישראלים, ותיקים וצעירים, שהציגו על המסלול, עיצובים בהשראת סנדלי שורש והקו הנשי החדש שהם משיקים, כשכל הדוגמנים והדוגמניות נעלו, כמובן, סנדלי שורש.

שורש | שבוע האופנה 2019| צילום: רפי דליה

שורש | שבוע האופנה 2019 |צילום: רפי דליה
לארה רוסנובסקי משיקה את קולקציית אביב קיץ תחת השם The impossible dream קולקציה שמנציחה מסע של חמישה עשורים.
החל ממוסקבה המנוקדת והנאיבית דרך המוסיקה האופטימית של החיפושיות בתל אביב של שנות ה70, לונדון של שנות 90 והמסעות שלה בהודו.
השילובים מבטאים את הכמיהה לגעת בהכל לדעת את כל הטעמים ולחבר בינהם לכדי יריעה מגוונת אחת.

לארה רוסנובסקי. שבוע האופנה 2019| צילום: רתם ברק

לארה רוסנובסקי. שבוע האופנה 2019| צילום: רתם ברק
הקולקציה המכשפת של אלון ליבנה
אלון ליבנה מציג את קולקציית חורף 2019 וכולם כולל כולם מתייצבים בשבילו ובצדק.
הוא לא היה צריך לכשף אף אחד – הקולקציה כישפה אותנו בעצמה. מגיע לו את כל הכבוד, הערכה ומחיאות הכפיים לקולקציה שהשאירה את כולנו עם פה פעור.
"Aconitum" שמה של הקולקציה מדובר בפרח רעיל הידוע גם כ"קליפת השטן" – התצוגה התחילה כולה בלבן וחלקה השני בשחור בליווי של מסכות בד.
הקולקציה נוצרה בהשראת סיפור היסטורי שהרחש ב-1590 בסקוטלנד. קבוצת נשים הואשמה ע"י מלך סקוטלנד – ג'יימס ה-6 במעשי כישוף ובגידה במלוכה.

אלון ליבנה. שבוע האופנה תל אביב 2019 | צילום: אבי ולדמן

אלון ליבנה. שבוע האופנה תל אביב 2019 | צילום: אבי ולדמן

אלון ליבנה. שבוע האופנה תל אביב 2019 | צילום: אבי ולדמן
בשבוע האופנה 2019 נותנים במה למידות גדולות – RETEMA מעצבת האופנה רתם לויתן.
רק לפני שנתיים יכולתם למצוא אותה בקפיטריה של שנקר והיום העיצובים שלה על המסלול צועקים לעולם:
"אני יכולה להיות סקסית ובסטייל, ללא תלות במידה שלי".
אין כאן גימיק של דוגמניות פלאס סאייז או עיצובים מפתיעים אך יש כאן ערכי מותג שהתחברנו אליהם.
הקולקציה מורכבת מ-4 קבוצות צבעוניות שונות: קבוצת שחור-לבן באווירת ספורט, קבוצת סטריט- ג׳ינס ואדום בוהק,
קבוצה מחויטת בצבע הלוהט של העונה- ורוד פוקסיה בוהק, וקבוצת הפינאלה – פריטים ששובצו באבני סברובסקי,
קריסטלים נוצצים בעבודת יד במיוחד לכבוד קולקציית המסלול.

RETAMA שבוע האופנה תל אביב 2019 | צילום: אבי ולדמן

RETAMA שבוע האופנה תל אביב 2019 | צילום: אבי ולדמן
"אישה לאישה מלכה" Rinikini
רגע לפני שתצוגת קולקציית קיץ בגדי הים של נטלי דדון על המסלול היא מצליחה להפנט את כולנו עם דקה וחצי של העצמה נשית.
הפתיע אותנו לגלות שעל המסלול צעדו דוגמניות במגוון מידות.
נטלי דדון: "מרגש אותי המעמד להציג בשבוע האופנה הישראלי. המותג הוא יצירה שלי ושל רינת עליו אנחנו עומלות ומקפידות שייוצר בסטנדרטים הגבוהים ביותר. השנה עיצבנו קולקציה עשירה ומגוונת בסגנונות שונים בה כל אחת תוכל למצוא בה דגם אחד שהיא אוהבת ומתחברת".
על המסלול עדן יוחנן ורומי נסט חברתה לבית האח הגדול, מהשרדות- שמחה גואטה, אירה דולפין גורו הכושר ורותם רבי מלכת היופי לשעבר והמודחת הראשונה של השרדות, בוגרות האח הגדול: מריה דומרק ופאולינה אלברשטיין, הדוגמנית קסניה טרנטול, סיגל שחמון נערת הגלגל לשעבר, כוכבת הילדים במיל והדוגמנית שרון דוראני, הלן הוד אשתו של רגב הוד ויוצאת המירוץ למיליון הזמרת שרית אביטן ועוד . את התצוגה חתמה שפיטה בסלסולי העצמה נשית!

ריניקיני שבוע האופנה תל אביב 2019 | צילום: אבי ולדמן

ריניקיני שבוע האופנה תל אביב 2019 | צילום: אבי ולדמן

ריניקיני שבוע האופנה תל אביב 2019 | צילום: אבי ולדמן
כל הפוקוס לבל אגם בתצוגת האופנה בהשראת בובספוג שחוגג 20 שנה.
25 מעצבי אופנה מובילים הציגו את הדגמים הייחודיים שעיצבו בהשראת הדמות בינלאומית בובספוג, בשיתוף תנועת הנוער "כנפיים של קרמבו".
בל אגם על המסלול בעיצובו של דרור קונטנטו שיצר שמלה עבורה, המשקפת את קבלת האחר הטבועה באישיותו של בובספוג, ותחגוג את ייחודיותו של כל אחד מאתנו. בעקבות הקמפיין הפוליטי של אלי ישי אשר תלה ברחבי הארץ שלטים עם הסלוגן "שלא יהיה ילד עם אבא ואבא".
החליטה בל לנצל את המעמד ולהגיב לדעתו החשוכה של הפוליטיקאי אלי ישי.

בובספוג חוגג 20 | שבוע האופנה תל אביב 2019 | צילום: רפי דלויה

בובספוג חוגג 20 | שבוע האופנה תל אביב 2019 | צילום: רפי דלויה

בובספוג חוגג 20 | שבוע האופנה תל אביב 2019 | צילום: רפי דלויה
ולסיום אפשר להוריד את הכובע בפני מפיק האופנה, מוטי רייף, שכל שנה נותן במה ענקית לאופנה ישראלית.
תודה רבה על ההזדמנויות למעצבי אופנה בתחילת דרכם ולמעצבים מובילים בתחום.
שבוע אופנה מעורר השראה. עד לשנה הבאה.
עורכת ראשית: תהילה שמיר | מיקום: שבוע האופנה האנגר 11 |
Fashanga מגזין אופנה ולייף סטייל המוביל של ישראל