מיותר לציין שרובנו ככולנו נרגענו מפורים והטררם שליווה אותו (ולא בכדי) ובקרוב מאוד המילה שממנו מרבית האוכלוסיה במחוזותינו הכי פוחדת-פסח. למה? כי החג הזה תמיד מלווה בלחץ של נקיונות, מתנות לחג, בחירת מנות לליל הסדר שגם יתאימו לכולם עם האלגריות/ אג'נדות קולינריות וגם שיתכתב עם רוח החג כך או אחרת ויותר מהכל – היכן לבלות את החג. אז רגע לפני שמתחילה טרפת פסח בכל בית בישראל אמליץ לכם על פינוק מסוג קצת אחר-ארוחות מושחתות שגם יספקו לכם אתנחתא לפני/תוך כדי/אחרי החג וגם יספקו לכם חוויה קולינרית משובחת.

 

 ראשית, אציג בפניכם את הקיורטוש. הקיורטוש הוא מאפה ששורשיו בהונגריה וכל הקסם שלו הוא שיש לו טקסטורה מחוספסת ופריכה הזהה לזו של מאפים קלאסיים כמו רוגלעך ויחד עם זאת מתוק ורווי סוכר. בסניפי קיורטוש השונים הוא מגיע ברכישה במגוון טעמים בין אם זה שוקולד לבן,בין אם שוקולד מריר ובין אם אספרסו. למקסימליסטיים שבינינו ניתן לאכול את הקיורטוש בפורמט הקלאסי שלו עם שני טעמי גלידה שונים, סירופ שוקולד וסוכריות. בסניף החדש של קיורטוש בשוק הכרמל החליטו שלהגדיל ראש ואף להגדיל את מגוון התוספות שניתן לבחור בהם למנה-דבר שמספק חוויה מתוקה מסחררת חושים על אחת כמה וכמה שמדובר בחולת מתוק שכמוני.

 

 

השני עליו אבחר להמליץ הוא הקוקיז-הקוקיז התחילו בתור חנות קטנה בתל אביב . הקוקיז היה עסק קטן שהחל בדיזינגוף בתל אביב ובתל אביב כמו בתל אביב, כשעסק יצליח באיזור אחד קיים סיכוי יותר מסביר שיתפשט לאיזורים אחרים בעיר-וכך היה שכן קוקיז הגיעו לרוטשילד ואלנבי ובהמשך אף הצליחו לצאת מעבר לגבולות תל אביב,ולא סתם. בקוקיז ניתן להרכיז קסטת גלידת במגוון אינסופי של גלידות ועוגיות, תוך כדי התחשבות בצליאקים ו/או טבעונים דבר שלחלוטין לא ברור מאליו בכמות לא מבוטלת של מקרים לצערנו-והם הצליחו לעשות זאת. בעת בחירת הטעמים השונים של הגלידות והעוגיות ניתן למזג בין המרקמים,הטעמים והארומות השונים דבר המספק אופוריה קולינרית ממדרגה ראשונה. כפי שניתן לראות בתמונה בחרתי בעוגיות בטעם רד וולוט עם גלידת פררו רושה ולוטוס-הקלילות שברד וולוט,העומק שבפררו רושה והמתיקות המעודנת ומתוחכמת של הלוטוס סיפקה לי נכון לאותו רגע חוויה קולינרית מזן נדיר. מתאים במיוחד למי שאוהב מתוק מהרבה סוגים שונים ולא מפחד לשחק עם טקסטורות ומרקמים.

 

 כאן מוצג קינוח אותו רואים לרוב במסעדת טאקריה,מסעדה מקסיקנית הממוקמת בדרום תל אביב המאופיינת במנות מקסיקניות לא שגרתיות,מיוחדות ומוצלחות באווירה רעננה וצעירה המתכתבת בצורה מדוייקת עם הוייב ההיפסטרי דרום תל אביבי והפלוס שלה הוא הקינוח ההו כה לא שגרתי הזה שהוא אוריאו מטוגנות עם ציפוי שניצלי מטוגן פריך. הפריכות של הטיגון לצד הסמיכות של אוריאו שאחרי חימום מעניקה חוויה בחך אותה לא ניתן להשיג כמעט באף מקום-וזה קינוח רק עם 4 יחידות-ממש לא מיועד לטעימות מצד השותפים!

 למינימליסטיים שבינינו האופציה האידיאלית היא הפנקייקים המופיעים בתפריט הארוחת הבוקר של נולה-מאפייה הממוקמת על אמצע רחוב דיזינגוף בתל אביב המתמחה בשלל מאפים, עוגיות וקינוחים וארוחת בוקר, כי עסק קולינרי בתל אביב יתקשה מאוד להתקיים לרוב אם לא ישמש כמסעדה לעוברי האורח-דבר שידוע כמעט לכל אחד. הפנקייקים של הנולה מאופיינים ברכות,אווריריות ונימוחות מהגבוהות שיש עם טעם בפה שלא יודעים ממנו שובע ויתרה מכך- כל שאר חומרי הגלם שלהם הם מחומרי הגלם האיכותיים שיש ונבחרים בקפידה ובהחלט מצליחים להארות לנו,חובבי המתוקים שגם פחות יכול להיות יותר:)

אז אני מקווה שירד לכם לפחות חלק מהסטרס,ולמתחטבים והמטחטבות שבנינו רעיונות להעמסת פחמימה מוצלחת במיוחד ללא חרטות:)

דיסקליימר- חלק מהתמונות צולמו מהאייפון שש פלוס של חברתי וחלק מדגם האל ג'י הקודם שלי המופיעות בין השאר באינסטגרם האישי שלי. אז למי שמחפש השראה,ממש לא רק קולינרית-https://www.instagram.com/miti101/

4 תגובות על “המאכלים שהם שחיתות במקסימום”

  1. furtdso linopv הגיב:

    Perfect work you have done, this website is really cool with wonderful info .

  2. furtdsolinopv הגיב:

    Dead written subject matter, Really enjoyed reading through.

  3. Hi! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

  4. I think this website has got some very great information for everyone : D.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *