נבחרת הספורטאים פותחת את הלב:
מערכת FASHANGA | תמי פישקין | פורסם 15.07.19 20:00
מאמני הכושר שיעניקו לכם מוטיבציה לעשות כושר בחיוך.
נבחרת הספורטאים הצליחו למשוך את תשומת הלב ברשת ולא רק של קהל המתאמנים שלהם.
ב-2019 זה הפך לטרנד לעסוק כמאמן כושר אישי ובכל חודש מאות מאמני כושר יוצאים להתחלה חדשה מלימודי הכושר. בין כל המאמנים שקיימים בתעשיית הכושר קשה מאוד לבדל את עצמך ממאני כושר אחרים, אך נבחרת הספורטאים מיוחדת במינה.
אלי סופר (26) תל אביב. מאמן כושר ומתמחה באימוני נינג'ה. "לא פשוט להגיע מכלום ולהמשיך ולהתקדם. החיים לא קלים אבל אני נהנה מכל רגע וזה נותן לי מוטיבציה להתפתח ולהשיג מטרות".
אלי זכור לכולנו כמתחרה עם נוכחות בנינג'ה ישראל. למרות הדחתו הפתאומית ספויילר, אתם הולכים לפגוש אותו בסבב שני בתוכנית "אני מתכוון בעונה הזאת להפציץ ולכפר על הפעם הקודמת". כיום הוא מאמן אנשים שמעוניינים להגיע לנינגה או להתאמן בתחום "אני נותן השראה ועושה להם טוב. יש לי ידע כללי על החיים ויודע לכוון אנשים להצלחה והתמודדות עם מצבים. ספורט זה הדרך שלי בין אם זה תזונה או האימונים".
אלי נושא סיפור חיים מאתגר ומעורר השראה. את הבית הוא עזב בגיל 13, ללא ידע קרוא וכתוב ושנתיים שרד יום יום ברחובות, לפעמים בלי אוכל ובלי קורת גג. שירת ביחידת מגלן ונפצע מירי בפעילות. "הפציעה שינתה לי את החיים. בגיל 21 נולדתי מחדש. ראיתי המון דברים וחברים שלי מתו לי בידיים".
"אני לא רוצה להיות בצד המסכן והמקבל, אלא הנותן. זה החיים שלי ואני לוקח את זה למקום אחר. אני רוצה להיות השראה ולעזור לאנשים להתקדם ולהצליח, גם שזה נראה בלתי אפשרי".
ב-4 שנים האחרונות אלי למד קרוא וכתוב ועשה השלמת בגרויות.בקרוב יתחיל לימודי תואר ראשון במכללת הבינתחומי. "רוצה ליישר קו ולהיות אפילו מעל, אני מנסה להקיף את עצמי בסביבה מצליחה ולשאוב משם השראה. אין לי שום דמות של השראה כי לא הכרתי, לא ידעתי מה זה דמוקרטיה או דברים בסיסיים. יום אחד אני רוצה להיות השראה של אנשים ולעזור להם".
בעתיד הקרוב אלי מתכנן להיות עצמאי ובעל עסק מצליח. אני עם ראש יזמי וכל הזמן דוחף את עצמי להיות יותר טוב".
טיפ זהב– "מה שנראה בלתי אפשרי היום מחר הוא רק החימום".
ניצן נשר (21) מהעיר מודיעין, מאמנת כושר בחדר כושר תמצאו אותה שם בכל יום מאמנת ומתאמנת "כל אדם צריך להבין שספורט זה חלק מהחיים, צריך למצוא את האדם הנכון והאימון המתאים כדי לאהוב את הספורט".
בגיל 12 התחילה את דרכה כמתחרה בענף הטאקוונדו ואף קטפה את הטייטל אלופת ישראל מספר פעמים. בצבא ויתרה על הגיוס לספורטאית מצטיינת לטובת תפקיד מדריכת כושר "גיליתי שזה אהבת חיי, זה תשוקה ואני מתעוררת כל יום לאימון בחיוך. מכורה לאדרנלין".
בצבא שירתה כמדריכת קיקבוקס וטי אר אקס, ואימנה לוחמים "אני לא מתחרטת לדקה על הויתור של ספוראי מצטיין. טקוואנדו בנה לי את האופי, למדתי לעמוד בזמנים ונתן לי ביטחון עצמי. הייתי ביישנית וזה פיתח אותי ונתן לי אופציה לכוון ילדים כיום שעוברים את הדרך שלי".
ניצן מעבירה מסר חשוב ועוצמתי. ספורט זה לכולם ולא רק לגברים, נשים עושות כל מה שגברים עושים ואפילו יותר. "אני רוצה לשדר לכל הנשים שספורט זה לא גברי ורק עושה שרירים, זה אורח חיים. אני מנסה להעביר לבנות שמשקל זה רק מספר וללמד לא להילחץ מעלייה במשקל אלא להיות בריאות וחזקות".
"בן אדם צריך להבין שספורט גורם לביטחון ולהרגשה טובה. כל אחד צריך למצוא את האימון שהוא אוהב להתמיד בו. ספורט זה בריא ואפשר להגיע לתוצאות מדהימות."
ניצן משלבת את הרקע שלה בתחום הטאקוונדו לאימונים מיוחדים ואפקטיביים. "אני מאוד אנרגטית ועם נוכחות ואני משתדלת לגרום לאנשים להרגיש בנוח איתי. אני אוהבת את הדרך של טקוואנדו ואני מכניסה המון אלמנטים לאימונים שלי ושל המתאמנים שלי. אני מקשיבה לבן אדם ומכוונת אותו עד שמגיע לקצה. אני מתאימה אימון לכל בן אדם. אני אוהבת שהמתאמנים פונים אלי ומרגישים פתוחים איתי, סוג של פסיכולוגית שלהם".
"אני לא רובוט, ברור שגם לי יש ימים שאני מוותרת לעצמי ולא שומרת על התזונה. אבל אני משתדלת להתמיד. יש נפילות ואני מבינה שהחיים נזילים, אם אני סוטה באוכל אז אני מנסה להשלים אימונים כדי לאזן.יש לי מאסר שטווה לי את הדרך והוא מתייחס לאנשים מדהים והוא מעביר מסרים שאני מתחברת אליהם ומעבירה למתאמנים שלי.
את ההשראה שלה היא שואבת השראה מרונדה ראוזי. היא לוחמת MMA והתחילה בג'ודו. היא חזקה נפשית ופיזית והיא מוערכת מאוד. מספרת ניצן.
בעוד 5 שנים היא רואה את עצמה מאמנת עם מקום משלה "אני שואפת לפתוח מקום שמשדר את הערכים שלי. אני בונה על איכות ולא כמות. מקום שאנשים יכולים לעבור בו תהליכים נפשיים ופיזיים ולשפר את עצמם."
טיפ זהב– "אתם מסוגלים להרבה יותר ממה שאתם חושבים".
יואנדרי גיל לוי (28) רעננה, מאמן כושר. מתאמן מגיל 6.
"אני חייב את החיים שלי לספורט, כשאני מתאמן אני בטיפול פסיכולוגי"
בגיל 16 עלה לארץ מקובה. כבר בגיל 7 התחיל להתאמן במכון כושר של אביו ונחשף לתחום בגיל צעיר. מאז ומתמיד ידע שיעסוק בתחום הכושר. בקובה התחיל כשחקן בייסבול מקצועי ובארץ נכנס לנבחרת ישראל בבייסבול והיה באליפויות.
"החיים בקובה לא היו קלים. לפעמים לא היה מה לאכול והיו תנאים קשים לילד לגדול. רק הספורט הציל לי את החיים והוציא אותי מלהסתובב ברחוב. עד היום ספורט זה הפסיכולוג שלי."
את ההשראה שלו הוא שואב מעצמו משתף יואנדרי שעבר חיים לא פשוט ותמיד שואף להתקדם קדימה ולא להישאר סטטי.
את יואנדרי אתם מזהים כמתמודד בתוכנית נינג'ה ישראל המשודרת בקשת 12 והגיע למקום מכובד לקראת הסוף. כל בוקר הוא מתעורר עם חיוך ואוהב את העבודה שלו מספר יואנדרי "ספורט זה החיים שלי, אני עוזר לאנשים ומעלה להם את הביטחון העצמי ונותן מוטיבציה. ספורט גורם לאנשים להרגיש טוב עם עצמם. מאמן טוב צריך להתחבר ללקוח ולגרום לו לאהוב את האימון ולתת לו מוטיבציה. יש לי לקוחות שאפילו הלכו ללמוד ספורט כמקצוע והפכו את זה לאורח חיים."
טיפ זהב– תזונה זה המפתח. לשלב תזונה נכונה ולאכול אחרי ולפני אימון. 30 אחוז זה האימון אבל 70 זה אוכל".
אני פותח כל בוקר עם חביתה מ 4 ביצים, יוגורט 20 גרם חלבון עם פשתן, צ'יה ואגוזי מלך ובנוסף קוטג".
דניאל ביטון הוא רק בן 19 והוא מאמן סטריט וורק, חייל בצבא בבסיס סגור ועדיין מצליח לשלב אימונים אינטנסיבים של 5-6 פעמים בשבוע. "כושר זה אורח חיים".
איך הכל התחיל?
"הייתי במגמת קולנוע ועשיתי סרט על חבר שעשה סטרייט עם אלוף הארץ. התחברתי לאלוף הארץ והוא צירף אותי לקבוצה וככה התגלגלתי לזה. נשאבתי לעולם ואני מחכה להתקדם יותר ויותר. אני רואה את עצמי עושה את זה בעתיד ומקווה להיות בעל מכון סטריט שמשלב רק משקל גוף ללא משקלים ומכשירים".
למי שלא מכיר את אימוני הסטרייט וורק? מדובר באימון שעיקרו הוא משקל גוף המשלב פיתוח ותרגילים ספצייפים של סטטיקה ודימנאמיקה. אימון של עמידת ידיים ותרגילים מיוחדים שמחזיקים את הגוף מקביל לרצפה. למקצוע הכושר הגיע בטעות ונשאר כי התאהב מספר דניאל. מסתכל לטווח הרחוק ונחוש להכניס את אימון הסטריט לתודעה של כולנו.
האימון מדמה תרגילים של מכון כושר, שילוב של טבעות מעץ ואימונים בחוץ של מתח, מקבילים וגובה.
"לא כולם באותה רמה והאימון לא אפקטיבי בקבוצה".
כחייל בבסיס סגור הוא מצליח לאמן בסופשים וגם מאמן אונליין "אני בונה למתאמן תוכנית אימון אישית ושולח סרטונים שלי מבצע את התרגילים. הם מצלמים את עצמם ושולחים לי, אני מכוון אותם ותמיד בקשר ישיר".
בצבא קשה לשמור על שגרה בריאה ותזונה מסודרת, "בחדר אוכל הצבאי הכל עם שמן ואני משתדל להביא מהבית פריכיות, תירס ותמרים. אבל לכולם יש צ'יט דיי ושלי זה בבית, אני מרשה לעצמי ארוחת שחיתות אחת בלבד".
טיפ זהב: למתאמן מתחיל מומלץ אימוני פול באדי לעבוד על כל השרירים ביחד. עם הזמן לעבוד על כל שריר בנפרד. בנוסף, להכניס אירובי בסוף האימון, שורף יותר שומן והאימון יותר אפקטיבי.
שרית קאלו (28) , חולון. אלופת ישראל בהרמת משקולות. נוסעת לתחרויות ומנצחת באליפויות. מאמנת כושר, כבר מעל 10 שנים וגם בשירותה הצבאי שירתה כמאמנת כושר.
היא התחילה בכדור עף ובצבא התחילה להתעסק בקרוספיט, משם התגלגלה לענף הרמת המשקולות "כחלק מהאלמנטים של הקרוספיט הרמתי משקולות, המאמן האישי שלי ראה סרטון שלי מרימה משקולות ופנה אלי והציע לי להתאמן. וככה התאהבתי. באותה שנה לקחתי אליפות ישראל ואני כבר 3 שנים אלופה.
הרמת משקולות זה ממש ענף ותחום בפני עצמו ולא חלק מחדר כושר. אני נלחמת לנפץ את הסטיגמה שנשים לא צריכות להרים משקולות כי זה עושה שרירים. אפשר וצריך שיהיו נשים חזקות".
"לאימון הרמת משקולות יש יתרונות כמו מניעת צפיפות עצם ויש עליית מסה. כיום מודל היופי השתנה, ועכשיו המראה האתלטי יותר תופס. נשים יכולות להתאמן בדיוקהכמו גברים. זה לא פוגע ברחם, ועם ליווי זה משפר טווח תנועה ותורם לבריאות".
מה מייחד אותך כמאמנת כושר בתחום שלך?
"כמאמנת כושר אני קשובה למתאמנים שלי ואני מאמנת לפי צורך, יש כאלו שרוצים חיטוב, יש שרוצים שיקום או אפילו להתאמן מקצועי. הייחודיות בענף זה שבהרמת משקולות אין יריב, זה אתה ועצמך אז זה מחזק אנשים מנטלית, זה יוצר משמעת וזה עובר לחיים אישיים".
"מאוד קל לראות התקדמות במספרים וזה מדרבן. לכולם יש משברים וזה בסדר, התמדה בתחום הזה מנצחת הכל. כמו שמחר לא קמים עם קוביות וזה לוקח זמן צריך להבין שדברים לא קורים ביום. התמדה זה שם המשחק".
את שרית כולנו מקווים לראות ולעודד באולימפיאדה 2020 שזוהי המטרה שלה. "עד אז אני מאוד ממוקדת, אני עובדת עם צוות שאני סומכת עליו ונבחר בקפידה- המאמן האישי שלי, פיזיותרפיסט, תזונאית ועוד. אין מקום לטעויות, צריך להיות ממוקד ולהצליח".
עוד 10 שנים מהיום מספרת קאלו "אני רוצה לפתוח מקום של הרמת משקולות וקרוספיט. לקחת את הספורט של הרמת משקולות צעד אחד קדימה. ולגרום לאנשים להבין שזה אימון לכל דבר. אני רוצה להיות השראה של נשים ולדרבן אותן שלא יפחדו להרים משקולות. הרבה נשים חושבות שבגלל שזה ענף תחרותי זה לא אימון רגיל. אבל זה כמו קיקבוקס וספינינג."
טיפ זהב– "התמדה מנצחת כישרון וכל דבר בחיים. גם כישלון, אם אני נכשלת ולא מוותרת ואני ממשיכה הכישלון יעלם ויבוא ניצחון. בסוף מצליחים ואסור לא להישאר במקום".
מותג הספורט: UNDER ARMOUR ISRAEL | עורכת: תהילה שמיר | מראיינת: תמי פישקין | צילום: רפאל מזרחי | סטייליסטית ראשית: אליה אביבי | איפור: ג'סיקה ליאני | שיער: כפיר רז | ליאור גל |מיקום צילומים: בריכת גורדון תל אביב | משרד יחסי הציבור והפרסום: "שמיר יחסי ציבור", "בנק הפתרונות"